Πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής της εξέτασης γλώσσας και ύλης φιλοσοφίας για εισαγωγή στο ΠΜΣ «Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία»

Α. Για τη σύνδεση στο σύστημα

 • Για τις συνεντεύξεις θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Zoom. Μπορείτε να συνδεθείτε με φορητό ΗΥ, σταθερό ΗΥ αν έχει κάμερα και μικρόφωνο, κινητά τηλέφωνα κ.ο.κ. Πάντως τουλάχιστον για τις γραπτές εξετάσεις καλύτερα να έχετε φορητό υπολογιστή. Για να είστε έτοιμοι πρέπει να κάνετε δοκιμή μόνοι σας στην διεύθυνση: https://zoom.us/test
 • Για την αποστολή των γραπτών σας θα σας δωθεί μια διεύθυνση ιστοσελίδας για να τα ανεβάσετε σκαναρισμένα ή φωτογραφημένα σαν pdf ή φωτογραφίες. Μπορείτε να κάνετε δοκιμές στην διεύθυνση: TEST (προσοχή η διεύθυνση αυτή είναι μόνο για δοκιμές).
 • Για κάθε εξέταση (είτε γραπτή ή προφορική) θα σας έρχεται email με τον σύνδεσμο για την τηλεδιάσκεψη μέσω Zoom. Όταν συνδέεστε να βάζετε πάντα το ονοματεπώνυμο σας και να περιμένετε στο waiting room μέχρι να σας αποδεχτούμε.
 • Είναι δική σας ευθύνη να ελέγχεται τακτικά το email σας (ειδικά όσοι δίνετε πρώτα ξένη γλώσσα πριν την εξέταση στην Φιλοσοφία).
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή τα μηνύματα είναι μαζικά μπορεί να καταλήξουν στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία (SPAM). Να ελέγχετε και εκεί!
  Αποστολέας εμφανίζεται: tzanouds@uoc.gr ή alexantonaki@uoc.gr ή exams@fks.uoc.gr

Β. Διαδικασία Εξέτασης

 1. Παρακαλούμε να έχετε συνδεθεί τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα και να περιμένετε να σας δεχθούμε.
 2. Τα θέματα θα σας σταλούν μέσω της πλατφόρμας του Zoom με την έναρξη της εξέτασης.
 3. Θα απαντήσετε χειρόγραφα σε κενές λευκές κόλλες ή σελίδες τετραδίου. Σε κάθε σελίδα του γραπτού θα γράφετε το ονοματεπώνυμο σας.
 4. Απαγορεύεται η χρήση πληκτρολογίου (εκτός αν χρειάζεται να δείτε καλύτερα τα θέματα).
 5. Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέταση (εκτός αν χρειάζεται να δείτε καλύτερα τα θέματα). Το κινητό τηλέφωνο θα χρησιμοποιηθεί στο πέρας της εξέτασης και μόνο για τη φωτογράφιση και αποστολή του γραπτού.
 6. Πρέπει να παραμένετε ορατοί/ες στην οθόνη σε όλη τη διάρκεια της εξεταστικής διαδικασίας. Ειδικότερα, να παραμένει ορατή η επιφάνεια γραφής και η ενέργεια της γραφής χωρίς να γίνεται ορατό το περιεχόμενο του γραπτού. (Θα εξετασθείτε καθισμένοι/ες μπροστά σ’ ένα γραφείο ή τραπέζι, πάνω στο οποίο θα υπάρχουν όλες και μόνο οι σελίδες στις οποίες θα γράψετε). Σας θυμίζω ότι μόνο στην εξέταση της ξένης γλώσσας επιτρέπεται η χρήση λεξικού.
 7. Απαγορεύεται η παρουσία άλλων προσώπων στο χώρο στον οποίο θα εξετασθείτε.
 8. Τα μικρόφωνα σας θα παραμείνουν ανοικτά σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης.
 9. Με το τέλος της εξέτασης θα αριθμήσετε τις σελίδες, αναγράφοντας υποχρεωτικά και τον συνολικό αριθμό σε καθεμία [παράδειγμα:«σελ. 1/2», «σελ. 2/2», κλπ.].
 10. Θα έχετε στη διάθεση σας 20 λεπτά (κατ’ ανώτατο όριο) ώστε να φωτογραφήσετε τα γραπτά σας με το κινητό σας τηλέφωνο (ή να τα σκανάρετε) και να τα στείλετε στην διεύθυνση  που θα σας υποδειχθεί πάλι μέσω της πλατφόρμας του Zoom. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή CamScanner (ενδεικτικά) για να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σε pdf, είτε να στείλετε απευθείας τις φωτογραφίες. Αν τελειώσετε την απάντηση των θεμάτων νωρίτερα, θα περιμένετε μέχρι το τέλος της εξέτασης για να προχωρήσετε στη διαδικασία φωτογράφισης και αποστολής του γραπτού σας.
 11. Ερωτήσεις σχετικά με τα θέματα τίθενται αποκλειστικά μέσω των μικροφώνων και μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα λεπτών από την έναρξη της εξέτασης.
 12. Για τη διευκόλυνση της διόρθωσης των γραπτών, προσπαθήστε η γραφή σας να είναι ευκρινής.
 13. Οφείλετε να τηρήσετε τους κανόνες ησυχίας, όπως και στην εξέταση σε αίθουσα με φυσική παρουσία. Γενικά, φροντίστε να γράψετε σ’ έναν ήσυχο χώρο, χωρίς θορύβους από το περιβάλλον.
 14. Η τήρηση των παραπάνω όρων είναι υποχρεωτική για την έγκυρη συμμετοχή στην εξέταση.